Hoppa till innehåll

Om Hogia

Åse_Bert-Inge_Källaren

Allt startade i källaren

Åse startade sin redovisningsbyrå 1978. Bert-Inge som var mycket intresserad av ny teknik hade en idé om att köpa en dator till Åses redovisningsbyrå. Han var nämligen övertygad om att hon skulle ha stor nytta av en dator i sin redovisningsbyrå. Han köpte datorn för 5000 kr och började programmera ett redovisningsprogram.

1980 hade Bert-Inge sålt sitt redovisningsprogram till fyra kunder. Då lämnade han sin direktörsroll på Unifos Kemi för att starta Hogia hemma i källaren. Hogia har idag vuxit till 650 medarbetare, varav 550 finns på huvudkontoret i Stenungsund. De värderingar som Bert-Inge och Åse hade vid starten av Hogia är fortfarande aktuella än idag.

Vi drivs av våra värderingar

Hogia har växt genom återinvestering av egna medel. Självfinansieringen, långsiktigheten i ägarbilden och det faktum att gruppen visat positiva resultatsiffror i över trettio år, är mycket viktiga försäljningsargument i förhållande till en kundkrets som mer än någonsin söker stabila och långsiktigt syftande leverantörer.

Ytterligare ett tecken på Hogias långsiktiga tänkande är den utmärkelse som Hogia fick under hösten 2021 då Hogia AB tilldelades Dun & Bradstreets kreditrating Triple-AAA Gold. Ett företag ska ha haft Triple-AAA rating under minst 15 år för att få detta guld-diplom och det är enbart 3 promille av alla svenska aktiebolag som har det.

För att säkerställa det långsiktiga ägandet i Hogia bildades Bert-Inge och Åse Hogsveds Stiftelse 2019.

Bert-Inge och Åse Hogsveds stiftelse
Hakenäs 101, 444 47 Stenungsund
Org nr: 802481-3282

Kontakta oss